Hírek

2018. 01. 23-án - nem jogerősen - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala törölte a Rubik kocka térbeli védjegyét, amely egy angol cég tulajdonában volt. Korábban az EUIPO is törölt ehhez hasonló térbeli védjegyet az EU területén.

A legjobb non-profit szellemi tulajdonvédelmi egyesület lettünk Európában

Az Egyesület Szalai Ádám védelmére kel

Az Állami Számvevőszék jelentésében elmarasztalja a Hivatalt a Hipavilon Kft-vel folytatott ügyletei kapcsán (FRISSÍTVE az igazságügyi miniszter levelével)
A Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület célkitűzései:

Hiszünk benne, hogy civil összefogással, a magyar kreativitást felszínre tudjuk hozni, és azt meg tudjuk védeni a külföldi versenytársak előtt! Hiszünk benne, hogy a fejlesztők és feltalálók alkotásai kitörési pontot jelenthetnek hazánknak! Hiszünk benne, hogy a magyar alkotások piaci védelmét világhírűvé tehetjük!

1/ Érdekvédelem: Megvédjük a magyar fejlesztések gyümölcseit, akár azon szervek helyett is, akiknek közpénzből épp ez lenne a feladatuk! Civil szervezetünk nem riad vissza attól, hogy feltárja a magyar szellemi tulajdonvédelem visszaéléseit. Teszi ezt akkor is, amikor látja, hogy más szakmai szervezeteket "megvásároltak". Teszi ezt akkor is, amikor tapasztalja, hogy egyes "kiskirályok" üldözik, mert "boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért". Várjuk pártoló tagjaink sorába!

A piaci jelenlétet is támogatjuk! Egyik tagunk, az Integrity Kft. jóvoltából 2015-ben frissen belépő tagjaink ingyen juthatnak 1 db magyar (.hu) domainhez, és annak kétéves fenntartásához.

Rezsicsökkentés: 2015. végére 50 éves mélypontra zuhant a magyar szabadalmi bejelentések száma, védtelen a magyar technológiai innováció. Még Kínában is tízszer annyi szabadalmi bejelentés esik 1000 főre. A szabadalmak átlagos fenntartási ideje alatt (12 év, világszinten 15 év) a legtöbb fenntartási díjat hazánkban kell fizetni az EU-ban. Szorgalmazzuk e téren is a rezsicsökkentést.

2/ Szegények szabadalma: Megvédjük a magyar kreativitást! A magyar innováció védtelenségének egyik oka a tőkeszegénység. Főszponzorunk, a Pintz és Társai Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. jóvoltából minden pártoló tagunk évente egyszer ingyenes hozzáférést kap a Szegények szabadalma projekthez, így ingyen, szabadalmi ügyvivő díjazása nélkül készíthet beadható szabadalmi bejelentést. Ezután nyugodtabban kereshet befektetőt. Csak később kell szabadalmi ügyvédhez, ügyvivőhöz fordulnia, ha már talált befektetőt, és esedékes a külföldi bejelentés vagy a magyar vizsgálati kérelem.

3/ Magyar műszaki fejlesztők, feltalálók, KFI (kutatás, fejlesztés, innováció) szakemberek és ügyvédeik szellemi tulajdonvédelmi, iparjogvédelmi információval való ellátása; különös tekintettel arra, hogy hamarosan európai szabadalmak százezrei fogják robbanásszerűen korlátozni mozgásterüket. Kellő információ birtokában jelentősen csökkenhet a bitorlási perek kockázata, sőt versenyelőnyhöz is juthatunk.

Ennek érdekében az Egyesület – lehetőségeihez mérten – kész Innovációs Napot tartani azoknak, akik hívják, és a feltételeket biztosítják. Az Innovációs Nap korszerű prezentációs elvek alapján kidolgozott, két délelőtti és egy délutáni előadás-csoportból áll.

4/ Magyar fejlesztők, vállalkozók, KFI szakemberek fejlesztési versenyelőnyhöz juttatása, a sikertelen szabadalmaztatások és az újra-feltalálások megelőzése. Becslések szerint Európa fejlesztői évente 60 milliárd eurót költenek újra-feltalálásra. Ez 6000 km autópályának felel meg. Mi nem vagyunk ilyen gazdagok! Az európai szabadalmi bejelentések háromnegyede nem kap oltalmat, mert rosszul védték le őket, vagy mégsem olyan újak, mint gondolták. Ne a miénkkel történjék!

develospy versenytársfigyelésEnnek érdekében az Egyesület pártoló tagjai – szponzoraink jóvoltából akár ingyenesen – tanácsot kaphatnak, és megkaphatják európai versenytársaik vagy fejlesztési területük legújabb szabadalmi bejelentéseinek teljes közzétett leírását.


5/ A magyar vállalkozók termékeinek piaci védelme, a hamisítványok leleplezése, és a bitorlók elleni perekhez jogsegély nyújtása. Az innováció fontos szakasza fejlesztésünk gyümölcsének piacra vitele, ahol a legfontosabb versenyeszköz a védjegy. Mégoly sikeres fejlesztésünk is kudarcba fullad, ha a fogyasztók nem tudják megkülönböztetni termékünket az utánzatoktól. A jó védjegy is csak akkor tudja betölteni feladatát, ha tudomást szerzünk a hamisítókról, és határozottan fellépünk ellenük.

MSZTE védett márka logóEnnek érdekében az Egyesület céges pártoló tagjainak termékei, a Pintz és Társai jóvoltából akár ingyenesen, különleges védelmet kaphatnak. Egyrészt Európában egyedülálló internetes védjegyfigyelésben részesülhetnek. A hamisítók riasztására elhelyezhetik termékükön a 'Védett márka - védett termék' logót.


 

alaptagdíj egy vonaljegy áráértAz alaptagdíj havi egy, cégeknek heti egy vonaljegy árának megfelelő minimum díj. Köszönjük, has többet is tud adni, vagy más szolgáltatást felajánlani a tagok részére.Pártolom az Egyesületet:


Jogi személy vagyok      Természetes személy vagyok
 
Név:*
Születési hely, idő:  
Állampolgárság:
Lakcím:*
Foglalkozás:
Telefonszám:*
Email:*
Jelszó:*   

Csak alaptagdíjat fizetnék (Egy naptári évre 4200 Ft, szeptember 1. után 2100 Ft)


Céges alaptagdíjat fizetnék a többletszolgáltatásokért (Egy naptári évre 18200 Ft, szeptember 1. után 9100 Ft)


Szívesen támogatom az Egyesület céljait az alaptagdíjon felül

Nagyon köszönjük, hogy támogatja az Egyesület céljait. Ez a csomag tartalmazza a céges alapdíjat, így a minimálisan megadható összeg 30.000 Ft. Felhívjuk figyelmét az alábbi lehetőségekre:
  • 50.000 - 499.000 Ft támogatási összeg esetén bronz fokozatú támogatóvá válhat
  • 500.000 - 1.199.000 Ft támogatási összeg esetén ezüst fokozatú támogatóvá válhat
  • 1.200.000 Ft támogatási összeg felett arany fokozatú támogatóvá válhat

Felhasználási feltételek

A www.mszte.com honlapot (továbbiakban: "Honlap") a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület (továbbiakban: MSZTE, vagy Egyesület) üzemelteti. Egyesülethez való csatlakozással Ön elfogadja az alábbi felhasználási feltételeket:


A csatlakozó pártoló tag tanulmányozta a honlap tartalmát, és egyetért az Egyesület céljaival, továbbá lehetőségeihez mérten támogatja azt. Legalább a minimum tagdíjat időben megfizeti. A tagdíj a tagság esetleges megszűnése esetén nem jár vissza.

A Honlap tartalmának bármilyen felhasználása csak az MSZTE kifejezett, írásos beleegyezésével lehetséges.

Egyesülethez való csatlakozáskor a tagoktól személyes adatokat kéri, többek között: név, cím, székhely, email. MSZTE az általa tárolt információkat kizárólag az Egyesület céljával kapcsolatosan veszi igénybe és azokat bizalmasan kezeli. MSZTE a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat nem bocsátja harmadik fél rendelkezésére.

Az Egyesület időszakosan információt (elektronikus hírlevelet) küld a pártoló tagoknak.

A Honlapon feltüntetett információk nem minősülnek jogi tanácsnak, az ebből kifolyóan keletkezett károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk. A jogszabályok hatályos szövege a Magyar Közlönyben található. A Honlap esetenként linkeket tartalmazhat más weboldalakra. Ezen honlapokat nem az MSZTE üzemelteti, és az ott megjelenített tartalomért semmilyen felelősséget nem vállal.

A Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület alapszabálya