Hírek

2018. 01. 23-án - nem jogerősen - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala törölte a Rubik kocka térbeli védjegyét, amely egy angol cég tulajdonában volt. Korábban az EUIPO is törölt ehhez hasonló térbeli védjegyet az EU területén.

A legjobb non-profit szellemi tulajdonvédelmi egyesület lettünk Európában

Az Egyesület Szalai Ádám védelmére kel

Az Állami Számvevőszék jelentésében elmarasztalja a Hivatalt a Hipavilon Kft-vel folytatott ügyletei kapcsán (FRISSÍTVE az igazságügyi miniszter levelével)
AKTÍV PIACVÉDELEM

1/ Védőernyő a fejlesztési vállalkozók fölé

MSZTE innováció védőernyőEgyesületünknek célja a magyar fejlesztők, vállalkozók, KFI szakemberek fejlesztési versenyelőnyhöz juttatása, a sikertelen szabadalmaztatások és az újra-feltalálások megelőzése. Becslések szerint Európa fejlesztői évente 60 milliárd eurót költenek újra-feltalálásra. Ez 6000 km autópálya megépítésének díja évente. Ebből bizonyára hazánkra is esik legalább 100 km évente. Pedig nem vagyunk ilyen gazdagok! Ráadásul az egységes EU szabadalom 2015-ös bevezetésétől veszély fogja fenyegetni a magyar vállalkozókat. Külföldi tulajdonú kizárólagos jogok (egységes EU szabadalmak) százezrei taposóaknaként veszélyeztetik a magyar fejlesztőket. Szerencsére a világon elsőként egyedülálló magyar módszert használhatunk e taposóaknák jelzésére. Tárgyalásokat folytatunk, hogy az Egyesület pártoló tagjai tanácsot kaphatnak, és – szponzoraink jóvoltából akár ingyenesen – választható szolgáltatásként megkaphatják európai versenytársaik vagy fejlesztési területük legújabb szabadalmi bejelentéseinek teljes közzétett leírását. A taposóaknák ugyanis a külföldi versenytársak részéről fenyegetnek minket. Megfelelő támogatottság esetén az egyesület szeretné e védőernyő programot a határon túli magyarokra is kiterjeszteni.

2/ Védőernyő a magyar termékek és védjegyek fölé

MSZTE védett márka logóEgyesületünk fontosnak tartja a magyar vállalkozók termékeinek piaci védelmét, a hamisítványok leleplezését, és a bitorlók elleni perekhez jogsegély nyújtását. Az innováció fontos szakasza fejlesztésünk gyümölcsének piacra vitele, ahol a legfontosabb versenyeszköz a védjegy. Mégoly sikeres fejlesztésünk is kudarcba fullad, ha a fogyasztók nem tudják megkülönböztetni termékünket az utánzatoktól. A jó védjegy is csak akkor tudja betölteni feladatát, ha tudomást szerzünk a hamisítókról, és határozottan fellépünk ellenük.

Az Egyesület tárgyalásokat folytat főszponzorával, a Pintz és Társai Kft-vel, hogy az támogassa ez irányú tevékenységünket. Célunk, hogy céges pártoló tagjaink termékei különleges védelmet kapjanak. Választható módon, legalább egy termékük ingyenes figyelést kaphasson. Az ily módon védett védjegyek jogosultjai a hamisítók riasztására elhelyezhetik termékükön a 'Védett márka - védett termék' logónkat. A Georg Pintz & Partners néven Európa legnagyobb védjegyportálját, a trademark.eu-t üzemeltető Pintz és Társai Kft. elsőként a világon, egyedülálló szolgáltatást indított a hamisított termékek leleplezésére. Szoftverükkel valós időben monitorozható a teljes internet (weblapok, Facebook, dokumentumok). A szoftver kiszűri a hamis védjegyeket, akár a kínai, orosz vagy más nem-latin karakterű weblapokon is. A szoftver az ábrák, logók összehasonlítását is elvégzi. Nem csak azonosságra, hanem összetéveszthetőségre is vizsgálja a weblapokon túl az európai, amerikai védjegyadatbázisokat, domain-adatbázisokat, sőt az új típusú domainok alá delegált másodlagos domainokat is. E szolgáltatás egyszerűsített, magyar nyelvű változatához kaphatunk reményeink szerint ingyenes hozzáférést.